Fri fragt ved køb over 700 kr.

Hvad er Rosacea?

Hvad er Rosacea og hvordan behandles det?

Rosacea er en hudsygdom, som hovedsageligt rammer folk fra 25-30-års alderen i ansigtet. Her er kvinder mest udsatte overfor hudsygdommen. Den forekommer meget sjældent i andre områder end ansigtet.

Hudsygdommen starter meget forskelligt hos den enkelte, men de fleste vil opleve, at huden rødmer, hvor mindre eller større plamager kommer frem i hudens tekstur. Derefter kan det udvikle sig til hudens blodkar, som derefter får det pågældende område til at blusse mere op i forhold til rødmen.

Hvem får Rosacea?

Det er svært 100 % at sige, hvem der bliver ramt af hudsygdommen, men det kan dog nævnes, at det blandt andet er arveligt. Dog er der nogen, som er i større risiko end andre. Det er bl.a.:

Lyse hudtyper

Har man en lys eller bleg hudtype, vil man have større sandsynlighed for at få hudsygdommen.

Kvinder

Kvinder er også i større risiko for at blive ramt end mænd. Det ses hyppigst fra 25-30-års alderen. Men igen – det er individuelt, og det rammer meget forskelligt.

Soldyrkere

Soldyrker er muligvis et vidt begreb, men har man en lys hudtype, og dyrker man solen op igennem årene, er der en øget risiko for at blive ramt af rosacea. Det hænger naturligvis sammen med, at UV-stråler ikke hjælper huden, tværtimod skal man have respekt for UV-stråler og sollys blandt andet i ansigtet, hvor huden kan være sart.

Steroidcreme

Har man brugt, eller bruger man steroidcreme, kan dette også være en faktor, som er med til at medføre rosacea. Cremen er fremstillet som et kunstigt hormon, og skal afhjælpe irritation i huden. Det hjælper ligeledes, hvis man oplever rødme på huden.

Alkohol

Alkohol er generelt ikke godt for kroppen, men i forbindelse med rosacea kan alkohol være med til at forværre hudsygdommen, hvilket gør, at man helst skal undgå det, hvis man lider af det.

Hvordan behandles Rosacea?

Behandlingen sker på individuelt plan, hvor den enkelte skal have stillet en diagnose hos lægen eller en anden fagekspert, som kan fortælle præcist hvor slemt det er.

Uanset om du har en diagnose eller ej, kan vi afhjælpe dine hudlidelser, og her anbefaler vi en behandling med SilkPeel der fungerer rigtig godt, og anbefaler ved behandling også plejeprodukter til at holde huden pæn efterfølgende.

Når man går i behandling for rosacea, skal man undgå sollys i ansigtet, så vidt det er muligt. Derudover kan man med fordel bruge solcreme – enten med høj faktor eller en solcreme, som er lavet helt specielt til sarte hudtyper.

Det vil hjælpe huden med at modstå sollyset, som er en afgørende faktor – både i forhold til forebyggelse, men især når behandlingsperioden er i gang samt efterfølgende.

FAQ OM Rosacea

Rosacea er en hudsygdom, som hovedsageligt rammer folk fra 25-30-års alderen i ansigtet. Her er kvinder mest udsatte overfor hudsygdommen. Den forekommer meget sjældent i andre områder end ansigtet.

Der er visse ting, som man kan gøre for at undgå rosacea.

  • Undgå sollys – især decideret soldyrkning, som man ser det om sommeren. Benyt solbeskyttelse året rundt, så vidt det er muligt.
  • Undgå alkohol – alkohol er ikke godt, hvis man vil undgå hudsygdommen.
  • Steroidcreme – Undgå steroidcreme, som indeholder kunstigt fremstillet hormon.

Derudover kan ting som krydret mad og høje temperaturskift nævnes.

Det starter blandt andet ved personer, som arver det. Derudover kan tør hud og irritation i huden være en faktor, som spiller ind.

Ved de fleste starter det ved, at man oplever rødmen i ansigtets hud.

Ja og nej. Det er en kronisk hudsygdom, som kan aftage, men som også kan blusse op igen. Derefter er det vigtigt at følge gode råd omkring forebyggelse af rosacea. Man kan ligeledes komme i behandling, hvis man har rosacea, hvilket hjælper på det.

Oplever man rødme i ansigtets hud, kan man opsøge sin læge. Lægen vil herefter lave en vurdering og sende personen videre til en hudlæge, som herefter vurderer, og diagnosticerer, om personen har rosacea eller ej. Uanset om du har diagnosen eller ej, har vi ansigtsbehandlinger der kan afhjælpe dit hudproblem, hvor SilkPeel behandlingen har vist rigtig gode resultater.

Der er forskellige ting, som kan forværre rosacea. Herunder kan alkohol, krydret mad, tør hud og UV-stråler/sollys nævnes. Rosacea kan være arveligt, så derfor skal man være opmærksom, hvis forældre eller bedsteforældre har det.

Behandlinger imod rosacea kan være med til at fjerne og/eller holde rødmen nede. Vi bruger f.eks. SilkPeel til behandling af rosacea. Der findes også produkter, som kan forebygge eller hjælpe på at holde rødmen væk, som du får vejledning om ved behandlingen.

Røde pletter eller plamager i ansigtets hud kan være hudsygdommen, rosacea. Det kan fjernes eller forebygges ved hjælp af cremer imod rosacea. Derudover kan man også gå i behandling, som hjælper på rosacea. Vi anbefaler SilkPeel som giver et godt resultat mod rødmen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og

få 10% rabat på webshoppen.

Scroll to Top