Fri fragt ved køb over 700 kr.

Hvad er Akne?

Hvad er Akne og hvordan behandles det?

Akne (acne vulgaris) er en betændelse i huden, som hovedsageligt forekommer i ansigtet og overkroppen. Det er samtidig noget, som mange mennesker bliver ramt af. Især unge er i risikogruppen for at blive ramt af akne, der kan forveksles med bumser – og det med god grund. Akne er, groft sagt, en forværret udgave af bumser.

Der findes forskellige former for akne, mennesker er forskellige, og derfor er det også individuelt, om man bliver ramt af det eller ej, og i hvilken grad det rammer.

For nogen mennesker kan aknen være en del af deres liv fra teenagerperioden og hele voksenlivet, mens andre vokser fra det i takt med alderen.

Akne optræder forskelligt

Akne optræder forskelligt, og kan kort skitseres på følgende måde:

Mild grad af akne: Her er det mest overfladisk, hvor man ser uren hud – eksempelvis hudorme eller mindre synlige bumser.

Moderat grad af akne: Her er tydeligere at se den urene hud, hvor aknen er præget af røde plamager eksemplificeret ved bumser, hudorme, knuder eller knopper.

Høj grad af akne: Her ses det oftest ved en svær grad af uren hud, hvor huden slår ud med større bumser eller bylder.

Hvordan behandles akne?

Når først hudlidelsen er diagnosticeret som akne, hvilket sker hos en læge eller hudlæge, vil man finde ud af, hvilken grad af akne, som man har. I visse tilfælde kan man forebygge aknen ved hjælp af forskellige produkter, som f.eks. hudpleje produkter eller lignende.

Mange vælger også at gå til kosmetologer for at få det behandlet. Dette kan blandt andet ske gennem en ansigtsbehandling, hvor kosmetologen foretager en behandling, som renser huden, dens ujævnheder og pore. Her hos Shjé cph her vi god erfaring med vores behandling med SilkPeel.

Generelle råd, hvis man har akne

Drik vand

Vand er generelt vigtigt for kroppen, men er især vigtig, hvis man lider af uren hud og akne. Drik derfor vand i rigelige mængder.

Spis sundt og varieret

En sund og variere kost kan hjælpe på uren hud og akne. Især skal man holde sig fra fed mad/drikkelse (chips, chokolade, cola m.m.) I stedet skal man spise sund og varieret, hvor blandt andet grøntsager kan være godt for huden.

Dyrk motion

– Endnu et råd som generelt er godt for kroppen. Men hvis man lider af akne, kan motion være en stor faktor til, at man kommer det til livs.

Rens huden

Rens huden ofte – helst på daglig basis. Det er nemlig vigtigt, at man vedligeholder ansigtet ved at rense det. Det vil være med til at holde aknen nede.

Få professionel vejledning

Her hos Shje cph kan du få råd og vejledning, til hvordan du plejer og kontrollerer din akne og din hud med hudprodukter og andre forebyggende produkter.

FAQ OM Akne

Akne (acne vulgaris) er en betændelse i huden, som hovedsageligt forekommer i ansigtet og overkroppen. Det er samtidig noget, som mange mennesker bliver ramt af. Især unge er i risikogruppen for at blive ramt af akne, der kan forveksles med bumser – og det med god grund. Akne er, groft sagt, en forværret udgave af bumser.

Det korte svar er nej. Lider man af uren hud med bumser og hudorme, betyder det ikke nødvendigvis, at man har akne. Der er mange, som oplever uren hud uden, at det er akne. Hvis du vil vide, om du har akne, er det kun en læge eller speciallæge der må stille diagnosen, selvom vi med vores erfaring godt kan se forskel.

Akne forværres, hvis man blandt andet indtager fed og usund mad eller drikkelse. I forhold til fed mad kan chips, chokolade eller mælkeprodukter nævnes. I forhold til drikkelse kan cola og alkohol også være med til at forværre akne. Derudover kan for lidt motion, og dårlig hygiejne også nævnes.

Akne kan fjernes, eller forbedres, med vores SilkPeel behandling, og derudover bør man passe og pleje sin hud. Dette kan ske ved hjælp af diverse hudprodukter, som renser og plejer huden. Her kan man bruge renseprodukter og andre produkter, der plejer og fugter huden. Du vil blive rådgivet ved behandling hos os. Udover det skal man drikke vand, samt spise sundt og varieret.

Det er meget forskelligt fra person til person. Nogen lider af akne i mange år startende fra deres teenageår, hvor det aftager med tiden. Andre tager det med ind i deres voksenliv, og kommer aldrig rigtig helt til bunds med det. Dog vil det blive mildere i deres voksenliv, og kan behandles.

Ja, akne kan godt gå væk af sig selv – heldigvis. Det er dog bedst, hvis man plejer og passer huden, når man døjer med det. For nogen personer vil aknen aftage i takt med tiden, mens andre aldrig kommer 100 % af med det. Det er altid klogt at pleje huden for at forebygge det, og her anbefaler vi vores SilkPeel behandling.

Det er hudprodukter, som er lavet specielt til akne, som sammen med vores behandlinger kan give et rigtigt godt resultat. Der findes et hav af produkter imod akne, hvilket også gør det svært for de fleste at finde rundt i. Derfor kan man få råd og vejledning hos os til at finde rette produkt, der skal forebygge og/eller fjerne aknen, og hvilke behandlinger vi kan anbefale.

Oplever man uren og irriteret hud, som kunne vise sig at være akne, er det kun læger og speciallæger der må stille diagnosen. Det betyder også, at der ikke findes et ’rigtigt’ tidspunkt at lave undersøgelsen på, andet end når du føler behov for det. Uanset om du har diagnosen eller ej, kan du altid få behandling og vejledning til din hudlidelse hos os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og

få 10% rabat på webshoppen.

Scroll to Top