Fri fragt ved køb over 700 kr.

Hvad er psoriasis?

Hvad er Psoriasis og hvordan behandles det?

Psoriasis er en udbredt sygdom, som forekommer mest i huden, men også i leddene. Sygdommen er en kronisk, inflammatorisk sygdom, som i bund og grund kan ramme hele kroppen, og den har i mange år været i kategorien for hudsygdomme, hvilket er misvisende, da sygdommen også kan ramme led og andre dele af kroppen, ligesom psyken kan være påvirket, når man har psoriasis.

Vores behandling med SilkPeel er effektiv til behandling af psoriasis, og ved behandlingen kan vi også vejlede i yderligere pleje af de ramte områder.

Sygdommen ses primært hos personer fra 15-50 år, men den kan også godt ramme personer i andre aldersgrupper.

Symptomer

Symptomerne for psoriasis er kendetegnet ved områder på kroppen, hvor huden slår ud med rød/hvide plamager. Når man kigger på disse plamager, kan man godt tænke, at huden skaller – ligesom det opleves når man har dyrket sol på en sommerferie. Men psoriasis er dog mere markant, da det opleves som om, at huden er skrællet/sprækket op, som man kender det ved en hudafskrabning – i dette tilfælde er området dog helt rødt og hvidt uden blod. Den enkelte vil opleve svie, kløe og ubehag i området, når det står på.

Det rammer som nævnt hele kroppen, men dog er der mere udsatte områder på kroppen end andre – herunder blandt andet knæ, albuer og håndflader.

Der er forskel på graden af sygdommen, psoriasis. Der findes tre grader:

Mild, moderat og svær, hvor det i bund og grund afhænger af, hvor meget kroppen er angrebet af sygdommen.

Psoriasis er en sygdom, som mange mennesker lever med uden egentlig at opdage det. Det betyder samtidig, at mange aldrig gør noget ved problemet. Det er ikke godt, da sygdommen helst skal under kontrol så hurtigt som muligt.

Hvordan behandles psoriasis?

Sygdommen er kronisk, så man skal leve hele livet med den. Når først sygdommen er opdaget, kan man dog være i behandling for at holde den nede.

Derfor skal man kontakte egen læge ved den mindste mistanke. Her vil din læge kunne give en diagnose, og anbefaler en behandling.

Her hos Shjé cph har vi god erfaring med SilkPeel til behandling af psoriasis. Hvis man opdager sygdommen i tide, kan man ligeledes undgå diverse følgesygdomme og nemmere holde det nede.

FAQ OM Akne

Årsagen er ukendt. Der har været meget forskning på området igennem mange år – dog uden at finde en klar årsag til psoriasis. Dog kan stress, infektion, alkohol og brugen af lægemidler medføre psoriasis. Det er som sagt svært at vide 100 %, om hvorvidt disse ting er direkte årsag til sygdommen.

Nej, psoriasis smitter ikke. Du kan betragte sygdommen på lige fod med eksempelvis fregner. Det smitter heller ikke. Derfor skal man ikke være bange for at give sygdommen videre til en anden.

Ja, det kan sygdommen være. Det anslås, at børn har en øget risiko for at få det, hvis begge deres forældre har sygdommen. Denne risiko minimeres igen, hvis kun den ene af deres forældre har sygdommen.

Sygdommen starter, når man oplever kroppen slå ud. Det starter ikke ét bestemt sted, men det kan derimod starte forskellige steder afhængigt af den enkelte. Man begynder herefter at opleve større eller mindre områder, hvor røde/hvide plamager opstår. Herefter mærker man kløe og svie fra området.

Det er svært at anslå, hvornår sygdommen er værst. Grunden til dette skal findes i, at folk får det på forskellige tidspunkter i deres liv. Fra nogen starter det allerede i deres teenageår, mens andre først konstaterer sygdommen i deres voksenliv. Derfor er det individuelt, hvornår det er værst hos dem, som sygdommen rammer.

Nej det er en kronisk sygdom. Dog kan man forebygge sygdommen ved at gå i behandling. Får man den rigtige behandling, kan man holde sygdommen i ro. Vores behandling med SilkPeel kan få den synlige effekt af psoriasis til at blive mindre, og i nogle tilfælde helt forsvinde, men psoriasis er der stadig.

Der er enkelte ting, som man ved fremprovokerer psoriasis. Det er blandt andet stress, men også bestemte lægemidler. Det kan f.eks. være malaria og lithium.

Når det kommer til stress, er det svært at sige 100 %. Du skal ikke have konstateret stress for at udvikle psoriasis – tværtimod kan det f.eks. forekomme i perioder, hvor du har meget at se til, eller du bare er presset.

Der er ikke fagligt belæg for at sige ’ja’, da årsagen til psoriasis er ukendt. Dog kan stress være med til at fremprovokere psoriasis. Derfor skal det forstås således: Stress er ikke en direkte årsag til udviklingen af psoriasis, men den kan være med til at starte eller forværre det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og

få 10% rabat på webshoppen.

Scroll to Top