Fri fragt ved køb over 700 kr.

Hvad er solskader?

Hvad er solskader og hvordan behandles det

En solskade (eller aktinisk keratose) er en skade i huden, som sker pga. sollys. I takt med tiden sker der en skadelig påvirkning fra solens UV-stråler. Solskader er dog først noget, som de fleste oplever i takt med alderen, hvor deres krop har taget skade gennem mange år – blandt andet fra solen på ferier eller i deres dagligdag. Solskader kan ramme alle, men lysere hudtyper er i større risiko, når man snakker om solskader på huden.

Jo lysere en hudtype er, desto større er sandsynligheden også for solskader.

Hvornår får man solskade

Når huden bliver udsat for meget sol gennem en længere periode, vil den automatisk reagere. Alle kender scenariet fra deres badeferie i løbet af sommeren, hvor man rejser sydpå. Efter den første dag, vil mange opleve røde områder på kroppen, hvilket er et signal fra kroppens hud. I værre tilfælde kan man opleve deciderede solskoldninger og lignende.

Det samme kan ske i Danmark, hvor UV-niveauet kan være højt, hvilket øger risikoen for solskader.

Hvordan behandles solskader?

Behandlingen af solskader sker på et individuelt plan, hvor den enkelte får råd og vejledning til hvordan solskaden bedst behandles.

I mange tilfælde kan man smøre det skadede område med diverse cremer, som skal hjælpe på solskaden, mens andre solskader er så alvorlige, at man skal bruge andre behandlinger. Vi har gode erfaringer med SilkPeel til behandling af solskader.

3 råd til at undgå solskader

Solskader er et tilbagevendende problem. Når man har haft en solskade, skal man være ekstra opmærksom og forsigtig overfor sol – og sådan vil det altid være. Huden vil aldrig komme sig helt, så derfor skal man tage sine forholdsregler, når man opholder i solen. Dette er uanset årstiden, hvor Uv-strålingen kan have konsekvenser for det skadede område.

Undgå solen

Først og fremmest gælder det om at undgå solen, så vidt det er muligt. Ophold dig gerne i skyggen.

Brug solcreme

Brug solcreme, og helst med en høj solfaktor. Der findes et hav af cremer imod solen, som spænder fra lav til høj solbeskyttelse.

De mest hyppige er med faktor 20 til 50, men man kan sagtens få solcreme med højere solfaktor, ligesom man kan få vandafvisende solcreme.

Smør rigeligt på – gerne flere gange dagligt, hvis man opholder sig i solen.

Benyt solhat eller tøj på udsatte områder

Solhat kan med fordel bruges for at undgå solskader i ansigtet, ligesom beklædningsdele kan hjælpe andre steder på kroppen, hvis man vil undgå solskader. F.eks. kan man bruge strømper eller sko, hvis man vil undgå solskader på fødder og ben.

FAQ OM Akne

En solskade (eller aktinisk keratose) er en skade i huden, som sker pga. sollys. I takt med tiden sker der en skadelig påvirkning fra solens UV-stråler. Solskader er dog først noget, som de fleste oplever i takt med alderen, hvor deres krop har taget skade gennem mange år – blandt andet fra solen på ferier eller i deres dagligdag.

Der findes ikke én bestemt behandling, som hjælper for alle. Hvis man har fået en solskade kan man starte med at benytte cremer, som hjælper på solskader. Vores behandling med SilkPeel kan hjælpe med den rødmen der opstår ved solskader.

Det kan godt forsvinde, men det er svært. Det kræver først og fremmest, at det solskadede område bliver tildækket fuldstændigt, når solen er fremme. Behandling med SilkPeel kan yderligere afhjælpe solskaden.

Solskader kan vise sig at være farlige, og derfor er det vigtigt, at man får behandlet solskaden, da det i værste konsekvens kan give kræft i huden. Det betyder samtidig, at man skal tage solskader alvorligt. Generelt skal man altid have respekt for solens stråler.

Er skaden sket, skal man væk fra solen og dens stråler. Ind i skyggen, hvor man kan smøre området med diverse cremer, som har en kølende og fugtig effekt på huden.

Derefter skal man passe på området indtil solskade begynder at ’lægge’ sig. Behandling med Silkpeel har vist sig effektiv til at mindske den rødmen der opstår i huden ved solskade.

Solskader rammer personer, som opholder sig i solen uden der tages hensyn til konsekvenserne. Selve solskaden opbygges gennem flere år, hvor solen er blevet dyrket. Til sidst kan huden ikke tåle solens stråler, hvilket medfører en solskade. Generelt har personer med lys hudtype større chance for at blive ramt af en solskade, mens folk med en mørkere hudtype er mere modstandsdygtige. Dog skal begge hudtyper passe på solens stråler.

Undgå solen – Det virker simpelt, men er svært for mange. Undgå solen så meget, som du kan. Jo mere du undgår solen, desto bedre er du stillet overfor eventuelle solskader både nu, men også i fremtiden. Brug solcreme, så meget som muligt (og helst med en høj solfaktor).

De mest brugte solcremer er med solfaktor 10, 20 og 30. Jo højere, jo bedre. OG helst et godt lag, så er du i gode hænder. Benyt solhat og/eller tøj.

Tag solbeskyttelse på, der hvor huden er tynd. Det kan f.eks. en kasket, som giver skygge til hovedbunden og ansigtet, der er de to steder, hvor folk ofte bliver solskoldet. Derudover kan man også benytte beklædningsgenstande i områder, som f.eks.: ankler, bryst og nakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og

få 10% rabat på webshoppen.

Scroll to Top